Talent@ALTEN: Melissa - ALTEN Belgium

Talent@ALTEN: Melissa

talent-alten-melissa
,

Melissa: onze HRBP-manager op het ritme van de muziek

Sinds het begin van de lockdown vermaakt onze collega Melissa ons met haar begeleider en haar 5-maanden oude baby. In video’s gebruikt de kleine familie iconische rock tracks die een plezier zijn om naar te luisteren (en visueel dankzij de schattige imitaties van hun baby).

“De huidige situatie heeft een grote invloed op mijn werk. Ik werk nu vooral vanuit huis en het is uitdagender om niet alleen met mijn collega’s, maar ook met kandidaten in contact te komen. Gelukkig zien we een snelle toename van online mogelijkheden. Zo worden de jobbeurzen, waar we normaal gesproken een stand zouden hebben, omgebouwd tot digitale evenementen. Afspraken die we normaal gesproken maken met kandidaten op ons kantoor, vinden nu plaats via Skype. Op deze manier kunnen we kandidaten op een veilige manier goede vooruitzichten blijven bieden. Niet alleen mijn werk is veranderd, maar ook mijn vrije tijd ziet er nu heel anders uit”.

Een medemuzikant
Dave Dash, echte naam David, is de partner van Melissa. Als muzikant is David al vele jaren betrokken bij persoonlijke muzikale projecten, het oefenen van zang en gitaar, maar ook bij zijn verschillende bands met een meer rock geluid. Hij was ook een kandidaat voor The Voice in 2018, zijn talent heeft hem naar de tweede ‘battle’ gebracht. Van haar kant vertrouwt Melissa hem toe: “Ik heb geen muzikale basis, maar ik ben bezig om bas en drums te leren, zodat ik nieuwe video’s kan maken.” En dat is geweldig, ontdekt Melissa op de bas in hun gloednieuwe video

Vermaak tijdens de insluiting
Met de huidige situatie, als gevolg van covid-19, zijn David’s concerten geannuleerd. Maar in plaats van gedemotiveerd te worden, probeert hij zijn netwerk te vermaken en te verlevendigen door video’s te delen. Toen kwam het idee om de hele familie te integreren.” We dachten dat het misschien leuk zou zijn om de baby in de video op te nemen, om te zien hoe hij reageert. »
“Op sommige avonden komen er plotseling ideeën op, zoals op de avond dat ik bijvoorbeeld met het fluiten op glazen begon en we er een video van maakten ! Dus we bedachten dat we elke dag wel een manier zouden vinden om iets anders te doen. »

Photograph door Ed Sheeran
“De eerste video die we maakten tijdens de lockdown was de cover van Ed Sheeran’s ‘photograph of the singer’, waarin de baby tot leven komt door de stem van zijn vader.” Melissa legt uit dat hun kind sinds ze zwanger is, baadt in muziek: “David zong elke dag liedjes voor hem toen hij nog in mijn buik zat. Dan reageerde hij met een schop op het geluid, dus we wisten dat muziek geen probleem voor hem zou zijn. We kijken er echt naar uit om hem een instrument te laten bespelen, maar zover zijn we nog niet! » Aarzel niet om de video’s van Melissa en haar familie te ontdekken op hun YouTube-kanaal