Romano's testimonial - ALTEN Belgium

Romano’s testimonial

ALTEN Belgium

Acht jaar geleden trad Romano toe tot de wereld van consultancy door te kiezen voor ALTEN België.
Na twee jaar in Brussel verhuisde Romano naar Luxemburg om nieuwe projecten te ontwikkelen en werd vervolgens één van de eerste consultants in ons kantoor in Luxemburg. Hij deelt graag zijn verhaal over zijn interessante en internationale carrière.

“Ik kom uit Mons in België en ben in 2012 naar Brussel verhuisd om direct na mijn afstuderen te beginnen met mijn eerste baan bij ALTEN België. Ik was betrokken bij een project voor een grote telecomprovider waar ik begon als ontwikkelaar/analist. Daarna ben ik overgestapt naar een pre-analyse functie: in dit project zijn we gaan samenwerken met ALTEN in Spanje. Dit is een leuke bijkomstigheid als je in een internationaal bedrijf werkt!

Twee jaar later, toen de klant besloot om haar IT team op te bouwen in Luxemburg, werd ik gevraagd om bij hen te komen werken. Een kans die ik zonder aarzeling heb aanvaard! Via verschillende projecten, van databasebeheer van de productcatalogus tot de ontwikkeling van webapplicaties, ben ik ook weer gaan samenwerken met één van de landen uit onze groep, dit keer ALTEN Italië. Ik werkte met een multifunctionele pet: ontwikkeling, analyse, schrijven van specificaties en beheer van schedule management.

Daarna kreeg ik de kans om de leiding te nemen en werd ik Project Manager Officer met een deel van mijn team in Italië en ik bleef me ontwikkelen in een internationale omgeving. Parallel daaraan werden nog enkele nieuwe projecten met de klant opgestart, voornamelijk met betrekking tot de digitalisering.

Na 8 jaar te hebben gewerkt voor deze grote telecomprovider heb ik verschillende projecten kunnen zien, heb ik mijzelf in verschillende rollen ontwikkeld en heb ik aan verschillende soorten applicaties en tools gewerkt. Tegelijkertijd heb ik ook de manager van ALTEN Luxemburg op verschillende vlakken bijgestaan: CV reviews, technische analyses voor de behoeften van de klant, enz.

Het feit dat ik sinds de oprichting bij ALTEN Luxemburg werkzaam ben is een echt voordeel, het creëert een leuke familiesfeer. Er is nauw contact tussen de consultants. Dankzij de vele georganiseerde evenementen weten we “wie wie is “, we hebben gezichten bij de namen en weten op welk vakgebied elke collega werkt. Er is een zeer goede verstandhouding binnen ALTEN Luxemburg en een langdurig vertrouwen waardoor ik veel plezier heb in mijn werk!”

Romano