Certificering: onze samenwerking met ISTQB

alten-sharing-istqb
24/03/2021

ALTEN België, ISTQB platinum partner in 2021

Bij ALTEN Belgium vinden we het delen van kennis met onze collega’s erg belangrijk. Aangezien onze consultants centraal staan in onze organisatie, investeren wij in kennisoverdracht en dus ook in het opleiden en certificeren van onze consultants. Onze ALTEN Academy, in combinatie met onze Technische Dienst, speelt een sleutelrol in dit proces. Zij ondersteunen en begeleiden onze medewerkers op dagelijkse basis.

Daarom hebben wij al vele jaren een solide partnerschap met de non-profit vereniging ISTQB (International Software Testing Qualifications Board). In 2021 is het ALTEN gelukt om platinum partner te worden! Een mooie progressie, aangezien we in 2020 gold partner waren! Wij zijn trots op deze jarenlange samenwerking met ISTQB, die de grootste test certificatie associatie ter wereld is en de internationale de-facto referentie is geworden op het gebied van aanbevolen test praktijken.

Bij ALTEN België zijn veel van onze consultants van de afdeling Information Technology, werkzaam als software test engineer. In de wereld van vandaag is het testen van software belangrijk. Inzicht verschaffen in de kwaliteit en de gerelateerde risico’s om het niveau van vertrouwen te bepalen dat een software systeem in staat zal zijn om de beoogde business waarde te leveren, is essentieel.

Om voortdurend erkend te worden als een organisatie die in staat is om kwalitatieve en professionele consultants te leveren, bieden wij onze consultants de mogelijkheid om zichzelf voortdurend te verbeteren en hun software test vaardigheden te vergroten. Een van de manieren om dit te doen is door middel van officiële ISTQB certificering:

  • De belangrijkste visie van ISTQB is het definiëren en onderhouden van een Body of Knowledge waarmee testers gecertificeerd kunnen worden op basis van best practices, het verbinden van de internationale software testing community, en het stimuleren van onderzoek.
  • Door middel van deze certificering van competenties, promoot ISTQB de waarde van software testing. De missie is om onze consultants die werkzaam zijn in het domein van software testen te helpen efficiënter en effectiever te zijn in hun missie.
  • ISTQB bevordert voortdurend de Body of Knowledge op het gebied van testen door gebruik te maken van de best beschikbare industriepraktijken en het meest innovatieve onderzoek. Bovendien koesteren zij een open internationale gemeenschap, die zich inzet voor het delen van kennis, ideeën en innovatie op het gebied van software testen.

Door deze trainingen en de bijbehorende certificering te kunnen en mogen organiseren, willen we een optimale werkomgeving bieden aan onze consultants en hen de kans geven hun carrière een boost te geven. Deze prioriteit stelt ons in staat om ook voor onze klanten de beste oplossing te bieden. Want in onze open en aanpasbare organisatie halen wij het beste uit onze ambitieuze medewerkers zodat zij optimaal kunnen presteren op uw project.
Dit platina partnerschap benadrukt:

  •  het vermogen van ALTEN Belgium om kwalitatieve consultants te leveren aan onze klanten
  • het continue verbeteringstraject dat wij voor ogen hebben voor onze consultants, gebaseerd op training en persoonlijke ontwikkeling die door ALTEN zelf wordt georganiseerd.
Share

Dit vind je misschien ook leuk