Management

Introductie

Op het kruispunt van passie voor Technologie, Business Development, Recruitment en Management komen de rollen van Business Manager bij ALTEN samen. Als Business Manager fungeer je als een belangrijke schakel tussen onze klanten en jouw team van consultants, waarbij kennis je core business is.


Als Business Manager richt je je op de volgende onderwerpen:

Business Ontwikkeling

Je doel is om een uitdagende klantenportefeuille te ontwikkelen, zodat jij en je team van hoogopgeleide consultants de meest uitdagende projecten kunnen realiseren. Je vindt het een uitdaging om langdurige strategische partnerships op te bouwen met opdrachtgevers. Dit doe je door zowel nieuwe contacten met opdrachtgevers te leggen als bestaande relaties te beheren. Het is erg belangrijk om je te focussen op de uitdagingen van de opdrachtgever en samen te zoeken naar de best mogelijke oplossingen.

Recruitment

Als Business Manager werk je nauw samen met het Recruitment team om een interessant netwerk van talent op te bouwen. Je denkt mee op strategisch niveau en je bent actief betrokken bij de selectie van potentiële collega’s voor jouw team. Je voert sollicitatiegesprekken met kandidaten en weet je team van 15 tot 20 professionals op te bouwen.

Management

Om de projecten te realiseren richt je je als Business Manager op het aansturen van jouw team van hoogopgeleide consultants die de projecten uitvoeren. Een consultant is een collega die zich wil ontwikkelen en doorgroeien als technisch professional in een bepaald vakgebied. Samen met de afdeling Talentontwikkeling begeleid je de consultants van project naar project en ondersteun je hen bij de ontwikkeling van hun persoonlijke en vakinhoudelijke kennis en vaardigheden. Dit doe je door middel van voortgangs- en beoordelingsgesprekken, onze interne opleidingsacademie en diverse evenementen zoals tweemaandelijkse bijeenkomsten en kennissessies.

ALTEN is een internationale organisatie. Business Managers volgen kort na hun indiensttreding de internationale AMPLIFY-training, waar je in een internationaal netwerk meer te weten komt over de verschillende aspecten van deze functie. Je ontmoet Business Managers uit andere Europese landen, leert van hun ervaringen en bouwt een internationaal netwerk op. Een van de voordelen van het werken in een internationaal bedrijf als ALTEN.


Technische afdeling

Een Technisch Manager richt zich voornamelijk op de strategische ontwikkeling van lange termijn plannen, waarbij de consultants en de klanten centraal staan. Een Technisch Manager werkt nauw samen met de Business Manager om technische offertes en aanbiedingen aan onze klanten te definiëren en te schrijven. Onder de verantwoordelijkheden van deze afdeling vinden we dan ook de inzet van complexe projecten en het management van projecten en consultants op locatie bij de opdrachtgever.