Consultancy & Engineering - ALTEN Belgium

Consultancy & Engineering

Introductie

U bent op deze pagina terechtgekomen omdat u meer te weten wilt komen over werken als consultant bij ALTEN. Wat houdt Consultancy & Engineering precies in binnen onze organisatie? Welke toegevoegde waarde kunnen wij bieden, aan wat voor soort projecten werken wij en voor welke klanten doen wij dit? Lees hieronder verder om een antwoord te krijgen op deze vragen.

Consultancy & Engineering

CONSULTANCY & ENGINEERING AT ALTEN

ALTEN is een organisatie die toegevoegde waarde levert in de vorm van technische expertise via onze medewerkers, de engineers. Doordat alle medewerkers met elkaar in verbinding staan, vormen we één groot kennisnetwerk. ALTEN is dus een kennisorganisatie.

Wij zetten onze expertise op verschillende manieren in. In de vorm van consultancy, waarbij je als engineer in het team van de klant werkt om het project te realiseren. Met jouw kennis en kunde breng je de kwaliteit van het team naar een hoger niveau. We spreken van consultancy als we advies geven of onderzoek doen naar de beste oplossing. Bij engineering ondersteunen we bij de daadwerkelijke realisatie (ontwikkeling) van de oplossing.

ALTEN voert ook projecten uit voor onze klanten via onze in-house projectorganisatie gevestigd in Brussel (Antwerpen en Charleroi?), en aangestuurd door onze Technische Dienst. Binnen deze projecten werken alleen ALTEN consultants en hebben wij de volledige projectverantwoordelijkheid. Dit biedt geweldige mogelijkheden voor project managers, energie-efficiëntie ingenieurs, validatie ingenieurs, software ontwikkelaars, testers en meer.

ONZE KLANTEN

Als consultant werk je aan projecten voor onze klanten, die kunnen worden uitgevoerd op locatie of in een van onze kantoren in Brussel, Antwerpen of Charleroi. ALTEN werkt voor klanten in alle sectoren, zoals gezondheidszorg, high tech, energie, automotive, lucht- en ruimtevaart, telecom en spoorwegen. Deze cliënten variëren in grootte van innovatieve start-ups, kleine en middelgrote ondernemingen tot internationale spelers. Voor deze grote bedrijven zijn wij zelfs preferred supplier. We zijn dus als eerste betrokken bij de ontwikkeling van de nieuwste innovaties, waardoor je de kans krijgt om aan de spannendste projecten te werken. Om je een idee te geven: we hebben gewerkt aan innovaties die autonoom rijden mogelijk maken, energie-efficiëntie, innovaties op weg naar een koolstofvrije samenleving, productie en validatie van vaccins, en de nieuwste ontwikkelingen in de gezondheidszorg.

Je kunt werken met baanbrekende technieken of met bewezen technologieën, dus elke omgeving heeft zijn voordelen!

TECHNISCHE AFDELING

De Technische Dienst van ALTEN is verantwoordelijk voor de in-house uitvoering van projecten. Je maakt deel uit van een vast kernteam van specialisten dat zo is ingericht dat de benodigde expertise binnen handbereik is; engineers en testers; software ontwikkelaars, project managers en technische of IT specialisten. Al deze specialisten zijn ALTEN consultants, die beschikken over alle kwaliteiten die nodig zijn voor de complete levenscyclus van een applicatie, van ontwerp en planning tot realisatie en beheer. De ADC-projecten die intern worden uitgevoerd, laten verschillende soorten ontwikkelingen zien: elektrotechnisch ontwerp, validatie van apparatuur en processen, testautomatisering, desktop-/mobiele/webapplicaties, Cloud-infrastructuur en business intelligence.

34 Job offers

job_assignments
CSV Engineer – Life Sciences (FR)
België Wallonia
29/04/2024
IT Functional Analyst
België Brussel
03/04/2023
Software Developer
België
03/04/2023
Project Manager – Life Sciences (FR)
België Wallonia
29/04/2024
IT Business Analyst
België Brussel
22/08/2023
BIM Coordinator (NL+EN)
België
08/01/2024
GMP consultant – Life Sciences (NL)
België Flanders
27/05/2024